• Vilka titlar gäller fakturan?

  Publicerad

  I slutet av december får du som har registrerat böcker under hösten din faktura från oss.

  Vill du veta vilka titlar fakturan gäller? Klistra in och sök på följande söksträng i snabbsökrutan:
  {!lucene}fakturadatum:2017-12-01

  Observera att du ska söka på den 1 december, inte på datumet som står tryckt på fakturan.

 • Felen är lagade!

  Publicerad

  Nu fungerar det igen att:

  Beställa med massbeställning
  Söka i snabbsök med asterisk och kolon
  Söka på förlag och förlags-id i utökad sök
  Visa sista sökresultatet
  Exportera träfflistor till en CSV-fil
  Byta distributör på boksidan när man ska lägga en beställning.

  Klicka Ctrl + F5 för att ladda om sidan och hämta ändringarna.

 • Lägga till åldersgrupp

  Publicerad

  Nu kan du som registrerar barn- och ungdomsböcker lägga in åldersgrupper igen. Den senaste veckan har åldersgrupperna tyvärr inte visats på vår webb och inte kunnat väljas. Men nu funkar allt som det ska!

 • E-böcker i Bokinfo

  Publicerad

  Bokinfo är väl bara för pappersböcker, varför ska jag registrera mina e-böcker och nedladdningsbara ljudböcker hos er?

  Den frågan får vi ibland. Svaret är att Bokinfo är till för metadata om böcker i alla format. Vi ser till att titeln, författarnamn, serie, läsordning etc. är identiska oavsett utgåva.

  Vi ordnar även så att alla utgåvor är klassificerade på samma sätt och i överensstämmelse med liknande böcker från andra förlag. Konsekvens och korrekt information för alla böcker är målet, helt enkelt. Den som söker litteratur i ett visst ämne ska vara säker på att få fram alla böcker oavsett format och den som söker en titel ska få fram alla utgåvor.

  När man registrerar sina nedladdningsbara böcker hos oss kommer de också med i försäljningsstatistiken som vi samlar in på uppdrag av förläggare- och bokhandlarföreningen. Saknas boken hos oss kan den alltså inte komma med på topplistan. 

  Eftersom återförsäljarna av e-böcker behöver konsekvent och korrekt metadata har de Bokinfo som första källa för nedladdningsbara böcker. Men även de återförsäljare som säljer pappersböcker behöver information om de nedladdningsbara titlarna för att kunna ge bra service till sina kunder och informera om i vilka format en bok är utgiven.

  Du registrerar dina e-böcker på samma sätt som pappersböcker men väljer nedladdningsbar bok som mediatyp och din e-boksdistributör som distributör. Avgiften är samma som för pappersböcker. Men om du har en backlist av e-böcker (utgivna före 2017) kan vi ge en mycket förmånlig rabatt. Välkommen att kontakta oss för mer information info@bokinfo.se

   

 • Nu lanserar vi Bokinfo i Finland

  Publicerad

  Nu startar vi en version av Bokinfo för den finska bokbranschen. Initiativet kommer från finska förlag och återförsäljare som har sett sig om efter ett nytt sätt att hantera metadata och order.

  Tjänsten kommer att fungera på samma sätt som den svenska och med samma fördelar: Effektiv elektronisk kommunikation mellan förlag och bokhandel och utförlig metadata.

  Finska Bokinfo lanseras på Bokmässan i Helsingfors 26-29 oktober.

  Pressmeddelande - Bokinfo utvidgar

 • Prishöjning för förlag

  Publicerad

  För att kunna fortsätta utveckla vår tjänst för dagens och framtidens bokbransch behöver vi göra en prishöjning. Den senaste gången vi höjde priset var för sex år sedan.

  Det nya priset är 350 kronor per ISBN och gäller alla titlar registrerade efter 1 december 2017 samt alla titlar med utgivningsdatum 2018 och framåt.

  Via Bokinfo når du alla Sveriges återförsäljare och även bokhandlare i Norge, Danmark, Finland och Holland. Vårt mål är att handeln med böcker ska vara enkel och att svensk bokmetadata ska hålla hög kvalitet.

 • Så här lägger du in en omslagsbild

  Publicerad

  Lägg först upp bilden på din egen webbsida eller tex på Facebook. Sedan lägger in länken till bilden på Bokinfo. Så här går det till:

  Gå till sidan där du har lagt upp din bild. Högerklicka på den (på Mac - dubbelt musklick)

  Välj Egenskaper och kopiera bildens adress/URL

  Gå till Bokinfo, fliken Text & bild. Klistra in länken (Ctrl + v) i rutan Länkar.

  Välj Omslagsbild i listan under pilen.

  Klicka på det blåa plustecknet.

  Spara.

  Klart! Nu ska bilden dyka upp. Ibland behöver du ladda om sidan för att den ska synas.

  Om bilden inte syns. Testa länken genom att klicka på den och se att den leder rätt, bilden ska dyka upp mot en vit bakgrund på en ny flik.

 • Hittat ett fel?

  Publicerad

  Har du hittat ett felstavat namn, en felaktig bandtyp eller ett serienamn som saknas? Vad bra! Rapportera det till oss så rättar vi till det.

  Klicka på "Rapportera fel", uppe till höger på boksidan. Beskriv kort vad felet gäller och klicka skicka så fixar vi till det så snart vi kan.

  Frågor om pris och lagerstatus kan vi dock inte svara på, det gör förlagen och distributörerna.

 • Vill du registrera en bok?

  Publicerad

  Då behöver du först en inloggning. Det skaffar du genom att teckna ett avtal med oss.
  Läs om våra villkor och ladda ner avtalet.

  Har du redan en inloggning? Då är det bara att logga in och sätta igång. Ladda ner vår manual, där finns instruktioner, steg för steg.

  Kört fast? Se om du hittar svar under Hjälp eller kontakta oss på info@bokinfo.se.