• Tillfälligt avbrott måndag kväll

  Publicerad

  På måndag kväll den 28 maj uppdaterar vi webbsidan med förbättrade sökfunktioner. Från klockan 17 stänger vi ned www.bokinfo.se. Därefter gör vi en omindexering av databasen, då går det endast att söka på ISBN. 

  Om allt går enligt planerna ska det hela vara klart tisdag morgon. Då kommer mer information om de nya sökfunktionerna.

  Order via fil går bra att skicka som vanligt under måndagskvällen.

 • Nu säger vi adjö till BIC

  Publicerad

  Från och med nu slutar vi att lägga till nya BIC-koder på böckerna. Nu är det Thema som gäller. Vi fortsätter även att lägga till SAB och Dewey som vanligt. 

  BIC ersattes av Thema för ett par år sedan men vi har under en övergångsperiod använt båda systemen parallellt. Nu när alla återförsäljare har övergått till Thema kan vi säga farväl till BIC.

  De BIC-koder som redan finns kommer inte att plockas bort utan visas tillsvidare på boksidan. 

  Ett tips till alla bokhandlare är att klicka på Themakoden när ni är inne på en bok, då hittar ni flera böcker i samma ämne. 

   

   

 • Inställt - Systemarbete hos Bonnierförlagen 25-27 maj

  Publicerad

  Det tidigare aviserade systemarbetet hos Bonnierförlagen är inställt. Inläsningen av order hos dem kommer alltså att fungera som vanligt under helgen 25-27 maj.

 • Nedladdningsbara böcker för halva priset 2018

  Publicerad

  Registrera dina e-böcker och nedladdningsbara ljudböcker i Bokinfo så blir de lättare för kunderna att hitta!

  Vi ser till att titel, författare, serienamn, läsordning och ämnesklassificering är identiska på alla utgåvor av ett verk. På så sätt blir sökningarna träffsäkra, hos oss och hos nätbokhandeln, och de nedladdningsbara böckerna kommer alltid med.

  Den som söker en viss bok ska vara säker på att få fram alla utgåvor. Och den som letar efter litteratur i ett visst ämne ska alltid få träff på rätt böcker oavsett format.

  Du kan beskriva böckerna med bilder, läsprov, ljudprov och länkar till webbsidor och sociala medier. Innehållsrik information är särskilt viktigt för nedladdningsbara böcker eftersom de inte går att bläddra i som pappersböcker i bokhandeln.

  Nedladdningsbara titlar som är registrerade i Bokinfo kommer även med i bokförsäljningsstatistiken. Därmed visas de med komplett information på topplistorna. Om en bok saknas hos oss presenteras den som en anonym titel.

  Du registrerar dina nedladdningsbara böcker i Bokinfo på samma sätt som de av papper. Och du som anlitar Förlagssystem kommer snart att kunna registrera även nedladdningsbara böcker via dem.

  Ge återförsäljarna konsekvent och kvalitetssäkrad metadata om hela din utgivning! Passa på att registrera dina nedladdningsbara böcker för halva priset, 175 kronor (ordinarie pris är 350).  Erbjudandet gäller för alla ISBN som du registrerar under 2018 och som har utgivningsår 2018 eller tidigare.

  Hör av dig om du vill ha hjälp att komma igång eller har frågor. info@bokinfo.se 08-698 33 30

 • Så här lägger du in en omslagsbild

  Publicerad

  Lägg först upp bilden på din egen webbsida eller tex på Facebook. Sedan lägger in länken till bilden på Bokinfo. Så här går det till:

  Gå till sidan där du har lagt upp din bild. Högerklicka på den (på Mac - dubbelt musklick)

  Välj Egenskaper och kopiera bildens adress/URL

  Gå till Bokinfo, fliken Text & bild. Klistra in länken (Ctrl + v) i rutan Länkar.

  Välj Omslagsbild i listan under pilen.

  Klicka på det blåa plustecknet.

  Spara.

  Klart! Nu ska bilden dyka upp. Ibland behöver du ladda om sidan för att den ska synas.

  Om bilden inte syns. Testa länken genom att klicka på den och se att den leder rätt, bilden ska dyka upp mot en vit bakgrund på en ny flik.

 • Hittat något som inte stämmer?

  Publicerad

  Har du hittat ett felstavat namn, en felaktig bandtyp eller ett serienamn som saknas? Vad bra! Rapportera det till oss så rättar vi till det.

  Klicka på "Rapportera fel", uppe till höger på boksidan. Beskriv kort vad felet gäller och klicka skicka så fixar vi till det så snart vi kan.

  Frågor om pris och lagerstatus kan vi dock inte svara på, det gör förlagen och distributörerna.

 • Vill du registrera en bok?

  Publicerad

  Då behöver du först en inloggning. Det skaffar du genom att teckna ett avtal med oss.
  Läs om våra villkor och ladda ner avtalet.

  Har du redan en inloggning? Då är det bara att logga in och sätta igång. Ladda ner vår manual, där finns instruktioner, steg för steg.

  Kört fast? Se om du hittar svar under Hjälp eller kontakta oss på info@bokinfo.se.