• E-böcker i Bokinfo

  Publicerad

  Bokinfo är väl bara för pappersböcker, varför ska jag registrera mina e-böcker och nedladdningsbara ljudböcker hos er?

  Den frågan får vi ibland. Svaret är att Bokinfo är till för metadata om böcker i alla format. Vi ser till att titeln, författarnamn, serie, läsordning etc. är identiska oavsett utgåva.

  Vi ordnar även så att alla utgåvor är klassificerade på samma sätt och i överensstämmelse med liknande böcker från andra förlag. Konsekvens och korrekt information för alla böcker är målet, helt enkelt. Den som söker litteratur i ett visst ämne ska vara säker på att få fram alla böcker oavsett format och den som söker en titel ska få fram alla utgåvor.

  När man registrerar sina nedladdningsbara böcker hos oss kommer de också med i försäljningsstatistiken som vi samlar in på uppdrag av förläggare- och bokhandlarföreningen. Saknas boken hos oss kan den alltså inte komma med på topplistan. 

  Eftersom återförsäljarna av e-böcker behöver konsekvent och korrekt metadata har de Bokinfo som första källa för nedladdningsbara böcker. Men även de återförsäljare som säljer pappersböcker behöver information om de nedladdningsbara titlarna för att kunna ge bra service till sina kunder och informera om i vilka format en bok är utgiven.

  Du registrerar dina e-böcker på samma sätt som pappersböcker men väljer nedladdningsbar bok som mediatyp och din e-boksdistributör som distributör. Avgiften är samma som för pappersböcker. Men om du har en backlist av e-böcker (utgivna före 2017) kan vi ge en mycket förmånlig rabatt. Välkommen att kontakta oss för mer information info@bokinfo.se